KFPS Royal Friesian

Nieuws

KFPS sportcompetitie tuigen

24/10/2016

Drachten – In het komende winterseizoen zal de KFPS sportcompetitie naast dressuur en mennen ook de discipline tuigen in haar programma opnemen. In een drietal selectiewedstrijden kunnen tuigpaarden worden uitgebracht. De beste vier mogen uiteindelijk door naar de finale in het weekend van 17 t/m 19 februari 2017 in Sonnega.
De selectiewedstrijden zijn:
- Ermelo: zaterdag 10 december 2016 (tijdens eindexamen Centraal Onderzoek)
- Zuidbroek: zondagavond 18 december 2016
- Leeuwarden: vrijdag 13 januari 2017 (tijdens hengstenkeuring)

Er kan voor deze competitie worden ingeschreven voor de volgende rubrieken:
- Young Riders (deelnemers moeten tussen 16 en 26 jaar zijn)
- KFPS stamboekhengsten (nog niet goedgekeurd op afstammelingen)
- 3, 4 of 5 jarige paarden (paarden dienen bij aanvang van deze competitie (10 dec.) 3, 4 of 5 jaar te zijn)

Tijdens deze wedstrijden wordt gereden onder de reglementen van de KNHS. Deelnemende paarden dienen wel in het bezit te zijn van een KNHS startpas. De rubrieken wordt gejureerd door drie officiële KNHS juryleden en bij elke rubriek is prijzengeld beschikbaar. In elke rubriek worden maximaal 8 combinaties toegelaten. Afhankelijk van de opgave kan in de rubriek 3, 4 of 5 jarigen nog een splitsing gemaakt worden. Kijk voor het volledige reglement op de website van de KFPS sportcompetitie (www.kfpssport.nl) of bij Vereniging Het Friese Tuigpaard (www.friesetuigpaard.nl

Inschrijven voor deze drie selectiewedstrijden kan via MIJNKNHS, daarbij rekening houdend met het feit dat de rubriek voor 3, 4 of 5 jarigen staat genoteerd als ‘open klasse’. Inschrijven mag ook bij:

Johanna Faber
johannafaber@hetnet.nl
0513-413736


Alle wedstrijden vallen onder de KNHS als promotiewedstrijd en dus worden er GEEN winstpunten toegekend aan de paarden die deelnemen aan de tuigrubrieken. 
Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Johanna Faber.