KFPS Royal Friesian

Nieuws

Friese paarden naar finale Horsefood Dressuurtalent

13/03/2017

De tweede voorselectie van het Horsefood Dressuurtalent vond gisteren, zondag, plaats in Tolbert. Vier Friese paarden namen hieraan deel, waarvan er drie een startbewijs voor de finale begin april in Berkel-Enschot behaalden. Bij de vierjarige dressuurtalenten bezette Martha van der Meulen een vijfde plaats met 74,5% met Stal de Merskens Redbad (Tjalbert 460 x Anton 343, stbnaam Redbad fan Egypte). De hengst is gefokt door en in eigendom van M. Bartholomeus te Twijzel. Hij won begin januari ook de Friesian Talent Cup bij de hengsten/ruinen. Met een dertiende plaats met 68,5% was er helaas geen finaleplaats voor Marrit Reusien met Rien fan de Brinkhof (Wierd 409 x Folkert 353), stbnaam Rients) van L. en M.T.A. van der Zee te Dwingeloo en gefokt door H. van der Bij. Met Quirein van ’t Glinde Peerd (Dries 421 x Maurus 441) van fokker Gert van Dijkhuizen eindigde Laura Zwart op plaats achttien met 65,5%.

Bij de vijfjarige paarden mocht Martha van der Meulen een derde plaats in ontvangst nemen met Marten fan StarKing (Dries 421 x Abe 346) van Age Okkema en gefokt door StarKing BV te Spannum. Zij scoorden 75%. Zevende werd Martha van der Meulen met haar eigen Milo fan de Broekfinne (Tsjalle 454 x Jasper 366) met 72,5%. Martha staat ook te boek als fokker van de ruin.

Fotobijschrift:
Stal de Merskens Redbad (Tjalbert 460) was vijfde bij de vierjarige paarden, met Martha van der Meulen in het zadel. Hier tijdens de finale van de Friesian Talent Cup.

Tekst en foto: Ellen Franke