KFPS Royal Friesian

Nieuws

Districtskampioenschappen mennen

14/03/2017

Voor de menners stonden er eind februari en begin maart de districtskampioenschappen op het programma. Ook hier kwamen diverse Friese paarden in actie. District west beet eind februari het spits af in Nieuw en Sint Joosland. Daar veroverde Kees Francke met Ulke (Jakob 302) de titel in de gecombineerde klasse M/Z, waarbij Francke uitkomt in de klasse M. Brigitte De Bokx werd derde in de gecombineerde klasse B/L met Lieuwe van Hofstede Dijkzicht (Maurits 437, stbnaam Lieuwe A.). Zij komen uit in de L.

De menners uit district oost verreden zaterdag 4 maart hun kampioenschappen dressuur en vaardigheid in Putten. Ton Verstegen stuurde Famke van de Lage Landen (Maurus 441) naar de reservetitel in de B dressuur en zij waren zesde in de L-vaardigheid. Teunis Zaaijer was met Jelske (Haitse 425, stbnaam Elize van Schafer) een vijfde in de L-dressuur. Voor Rik van Drie was er met Tinelly (Abel 344, stbnaam Tine Dorien) de reservetitel in de klasse Z dressuur. Zij waren vierde in de M-vaardigheid.

Mendistrict noord hield haar dressuurkampioenschappen afgelopen weekend in Assen. Vier Friese paarden wisten hier een titel in de wacht te slepen. In de klasse B bestond het gehele podium uit rijders met Friese paarden. Koerina Dijkstra werd met Lutske Bernou fan ‘e Ies (Maurus 441) gehuldigd als kampioen. Tweede werd Tobias Ferwerda met Jolien oet Scharmer (Piter 312). De plaatsen drie en vier waren voor Ronald Prak met Tiemen (Wibe 402, stbnaam Tiemen v.d. V.) en Angela Hoekman met Jort (Pier 448, stbnaam Jort V.W.). In de klasse L was er een derde prijs voor Alie Boekelo met Tiemen (Wibe 402, stbnaam Tiemen v.d. V.) en Susan Bouwman eindigde met Egberdina’s Marjet (Bente 412, stbnaam Marjet van de Slingenberg) als vierde. De titel in de M ging naar Lysbeth de Boer-Hettinga met Wytske (Hinne 427, stbnaam Wytske Hotske H.). Angela Hoekman bezette de vierde plaats met Stal Hettinga’s Doutzen (Meinse 439, stbnaam Doudzen Hester H.). Met Het Swarte Paert Lourenske (Tymon 456) mocht Udo de Haan het kampioenschap in de klasse Z in ontvangst nemen. Op plaats drie stond Susan Bouwman met Juwiel H. fan Lutke Peinjum (Tsjalle 454). De titel in de ZZ was voor Ria Hettinga met Izaak fan de Klaster (Tjalf 443). Hierin was de derde plaats ingenomen door Nienke Schrale met Mike (Tetse 394) en Hette Jellema was vierde met Drys (Fabe 348). Bij de tweespannen was er een tweede prijs achter Ito Werkman, voor Susan Bouwman met Egberdina’s Arwyn (Doaitsen 420, Arwyn fan it Waad) en Claes (Doaitsen 420). Met Minne van de Egberdina Hoeve (Beart 411) en Egberdina’s Henk (Reinder 452) eindigde Susan Bouwman als derde.


Fotobijschrift:
Ria Hettinga werd met Izaak fan de Klaster (Tjalf 443) gehuldigd als kampioen van mendistrict noord in de klasse ZZ dressuur.
Foto: Johanna Faber

Tekst: Ellen Franke