KFPS Royal Friesian

Nieuws

Friese paarden in finale Horsefood Dressuurtalent

05/04/2017

Met drie paarden had Martha van der Meulen zich weten te plaatsen voor de finale van het Horsefood Dressuurtalent, afgelopen zondag in Berkel-Enschot. Ze was daarmee de enige amazone met Friese paarden. Het beste resultaat zette Van der Meulen neer bij de vierjarigen. Daar bezette ze met de verrichtingshengst Stal de Merskens Redbad (Tjalbert 460 x Anton 343, stbnaam Redbad fan Egypte) van fokker en eigenaar M. Bartholomeus uit Twijzel een fraaie gedeelde twaalfde plaats met 75 punten.
Bij de vijfjarigen was er een vijftiende plaats met 74 punten voor Milo fan de Broekfinne (Tsjalle 454 x Jasper 366). Deze ruin werd niet alleen gepresenteerd door Martha van der Meulen, maar ze is ook de fokker en eigenaresse. Marten fan StarKing (Dries 421 x Abe 346) liep onder Van der Meulen 73,5 punten bij elkaar, goed voor een gedeelde zestiende plaats. Marten is gefokt door StarKing BV te Spannum en in eigendom van Age Okkema.


Fotobijschrift:
De vijfjarige Marten fan StarKing (Dries 421 x Abe 346) met in het zadel Martha van der Meulen tijdens de finale van het Horsefood Dressuurtalent.
FOTO: DIGISHOTS

Tekst: Ellen Franke