KFPS Royal Friesian

Nieuws

Vijf hengsten aangemeld voor beoordeling Verkort onderzoek

18/08/2017

Er zijn dit jaar 5 hengsten aangemeld voor deelname aan de beoordeling voor het verkorte onderzoek. Drie hengsten hebben zich gekwalificeerd vanuit de dressuur (Prix St. Georges) en twee vanuit de discipline mennen-dressuur (ZZ). De selectie bestaat uit verschillende stadia. Het eerste stadium is een beoordeling van een proef in de discipline waarin ze zich hebben gekwalificeerd. Deze beoordeling zal plaatsvinden op de vrijdagavond van de Centrale keuring (15 september). De beoordeling van het exterieur en de basisgangen (belast), alsmede een veterinaire keuring vindt plaats tijdens de aanleveringsdag van het Centraal onderzoek (3 oktober). De hengsten die worden geselecteerd, zullen in de laatste twee weken van het Centraal onderzoek het verkorte onderzoek doorlopen.

De aangemelde hengsten:

Dressuur:

Fonger T. fan 'e Boppelannen (foto)

Een achtjarige zoon van Loadewyk 431 uit de Kroon Sport Pref Prest merrie Els F.T. (Fabe 348), de KFPS-paard van het jaar in 2015, Els is een volle zus van de hengst Sape 381, uit de bekende Namke-lijn van familie Van der Velde uit Terwispel. Fonger was in 2015 winnaar van de Pavo Fryso Bokaal.

Douwe van R.

Een achtjarige zoon van Maurits 437 uit een Stermerrie van Fabe 348, gevolgd door 5 generaties preferente merries uit stam 8 (Plantinga-lijn). Douwe is naast een dressuurpaard eveneens een succesvol tuigpaard. In 2015 won Douwe de KFPS-nieuwelingencompetitie en dit jaar is Douwe lijstaanvoerder in de limietklasse (Provinsje Fryslân prijs).

Filou S.B.

Een achtjarige zoon van Tjalf 443 uit een stermerrie van Jelke 367, die voortkomt uit de tuigpaarden van Van 't Ende uit Wezep, met de bekende Elbricht Model Pref Prest (Reitse 272) aan de basis. Uit deze moederlijn komen ook de stamboekhengsten Olgert 445 en Fonger 478. Ook Filou acteert prima als tuigpaard. In 2014 won hij in het tuig zowel de KFPS-nieuwelingencompetitie als de Pavo Fryso Bokaal. Dit jaar loopt hij in de top van de Ereklasse.

Mennen dressuur:

Henk

Henk is een zevenjarige zoon van Reinder 452 uit een Stermerrie van Feitse 293. Henk maakte eerder al deel uit van het Centraal onderzoek. Henk acteert zowel in het mennen-dressuur als ook bij de tuigpaardenconcoursen. In de laatste discipline staat hij in de kop van de ranglijst van de limietklasse (Provinsje Fryslân prijs).

Izaak fan de Klaster

Izaak is een zevenjarige zoon van Tsjalf 443. Z'n moeder is een Stermerrie van Anton 343. Via een preferente Stermerrie van Nammen 308, volgt in de moederlijn de legendarische Ster Preferente Prestatiemerrie Fabiolaa. Deze Reitse 272-dochter schonk fokker Obe Mous uit Koudum de stamboekhengsten Ulke 338 en Karel 370.

 

 

 

123movies