KFPS Royal Friesian

Nieuws

Prima Subtop-resultaten

20/11/2017

De Friese paarden boekten afgelopen weekend prima Subtop-resultaten tijdens de eerste selectie voor het Nederlands kampioenschap indoor dressuur. Debby de Graaf debuteerde zaterdag in Werkendam in de Prix St.Georges met Gerrit Galloper (Leffert 306, stbnaam Hindrik) en liet een score van 61,18% noteren. ‘Geweldig en wat een verhaal. Gerrit is aangekocht als recreatiepaard. Zes jaar geleden was hij volgens een dierenarts niet meer geschikt voor de sport vanwege een blessure. Na het vinden van de juiste dierenarts, het geduld, inzet en vertrouwen van de familie Lems, is Gerrit weer opgeknapt. Vier jaar geleden, toen ik in dienst kwam bij Stoeterij Galloper, mocht ik hem weer opbouwen. We begonnen in de Z1 en nu mag hij zichzelf Lichte Tour paard noemen’, aldus een trotse Debby de Graaf.


Met Beltsjeblom Galloper (Jerke 434) behaalde Debby de Graaf 61,57% in de ZZ-Zwaar. In diezelfde klasse kwam ook Sharina Mandemakers aan de start met Superhorse Hawar W. (Haitse 425), die 62,71% scoorde. Gisteren, zondag, behaalde Mandemakers 61,29% in de ZZ-Zwaar in Delft.
Op de Subtop-wedstrijd gisteren in Harich liet Nathalie Vorenhout met Anna van de ‘Haffriehoeve’ een score van 64,01% noteren in de Prix St.Georges. Dat leverde hen een achtste plaats op. ‘Super tevreden over Anna, die het toch wel erg spannend vond in Harich. We hadden in een hoek achterin wat spanningsfoutjes, maar ze liet zich toch gewoon rijden, al was het niet zo makkelijk als vorige week’, aldus Nathalie Vorenhout. Daniëlla Smit en Bommelsteyn’s Tymon 456 (Andries 415) lieten 60,86% in de Prix St.Georges. ‘Wauw, wat heeft Tymon 456 een carrièrespurt gemaakt. Binnen een half jaar van Z2 naar Lichte Tour met winstpunten. Ik ben enorm trots op hem’, aldus Daniëlla Smit.


Fotobijschrift:
Sharina Mandemakers met Superhorse Hawar W. (Haitse 425).

Tekst: Ellen Franke
Foto: Digishots