KFPS Royal Friesian

Nieuws

Voorstellingen De Stormruiter voor NIET leden uitverkocht

31/01/2018

update: maandag 5 februari volgt meer nieuws over extra voorstellingen.

LEEUWARDEN - De kaarten voor het muziektheaterspektakel De Stormruiter zijn onverwacht snel uitverkocht. De Stormruiter is een van de grootste van honderden producties die Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te bieden heeft en vindt plaats in september en oktober dit jaar in het WTC Expo in Leeuwarden.

KFPS leden kunnen nog tot 1 maart gebruik maken van het KFPS matinee op zondagmiddag 16 september 14.30 - 17.30 uur.  U, als lid, vindt uw unieke code in MIJN KFPS waarop u tegen een kortingscode van 20% vier kaarten kunt bestellen. Doe dit wel zo snel mogelijk want VOL=VOL. 

De afgelopen maanden zijn voor de vijftien beschikbare voorstellingen in totaal 65.000 kaarten verkocht. De organiserende Stichting Faderpaard beraadt zich de komende dagen of het mogelijk is extra voorstellingen te programmeren. Op vrijdag 2 februari wordt bekendgemaakt of die mogelijkheid er is en wanneer de eventuele verkoop van extra kaarten van start gaat. 

De Stormruiter is een epische vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Het script is gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm, een klassieker uit de Duitse literatuur. De Stormruiter vertelt het dramatische levensverhaal van de eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

De samenstelling en regie is in handen van Jos Thie, bekend van de legendarische theaterspektakels op locatie, zoals ABE!, Peer Gynt, Orfeo, Kening Lear en Faderpaard en niet te vergeten zijn samenwerking met Jochem Myjer en dj Armin van Buuren.

Met maar liefst 100 Friese paarden, een topcast met onder anderen Jelle de Jong, Annemaaike Bakker, muziek van de Wëreldbänd, honderden toneelspelers en koorleden uit Friesland en van daarbuiten, is De Stormruiter een absoluut hoogtepunt in het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.