KFPS Royal Friesian

Nieuws

Extra voorstellingen De Strormruiter uitverkocht

04/02/2018

UPDATE 6-2-2018: de tickets van de zeven extra voorstellingen zijn uitverkocht. Alleen voor KFPS leden en Friesian Friend leden zijn nog kaarten beschikbaar voor het matinee op 16 september. De kortingscode kunt u vinden in MIJN KFPS ledenkorting. Via WWW.DESTORMRUITER.NL kunt u max. 4 kaarten bestellen. 

LEEUWARDEN - Voor het muziektheaterspektakel De Stormruiter komen extra kaarten beschikbaar. De organiserende Stichting Faderpaard heeft besloten zeven  extra voorstellingen toe te voegen. De vijftien aanvankelijk geprogrammeerde voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. De kaartverkoop start maandagmorgen 5 februari om 11.00 uur. Kaartverkoop is uitsluitend online mogelijk via www.destormruiter.nl.

KFPS-leden kunnen nog steeds gebruik maken van het speciale KFPS matinee op 16 september 14.30 uur. Alleen leden van het KFPS  of Royal Friesian Friend leden kunnen voor 16 september max. 4  kaarten bestellen middels een unieke code welke staat vermeld in MIJN KFPS.  Leden krijgen bovendien nog een extra korting voor deze dag van 20% (Royal Friesian leden 10%).  Indien u vandaag nog lid wordt van het  KFPS krijgt u een code om gebruik te maken van de speciale ledenkorting. 

De Stormruiter is een van de grootste van honderden producties die Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te bieden heeft en vindt plaats in september en oktober dit jaar in het WTC Expo in Leeuwarden. De kaartverkoop raakte de afgelopen weken in een stroomversnelling. Afgelopen dinsdag werden de laatste van de 65.000 beschikbare kaarten verkocht.

De afgelopen dagen is achter de schermen druk overlegd over de mogelijkheid om extra voorstellingen  aan te bieden. Een uitloop van de productie is niet mogelijk. ,,De Stormruiter is altijd gepresenteerd als een éénmalige topproductie die niet verlengd wordt”, aldus regisseur Jos Thie. ,,Binnen het speelschema zat nog ruimte, die hebben we nu benut. Maar om de hoge kwaliteit van de voorstelling te kunnen garanderen, is dit het maximaal haalbare aantal voorstellingen.”

Om 11.00 uur worden de kaarten voor zeven nieuwe voorstellingen beschikbaar gesteld: woensdag 19, zondag 23 en zondag 30 september, donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober. 
Met maar liefst 100 Friese paarden, een topcast met onder anderen Jelle de Jong, Annemaaike Bakker, muziek van de Wëreldbänd, honderden toneelspelers en koorleden uit Friesland en van daarbuiten, is De Stormruiter een absoluut hoogtepunt in het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.