KFPS Royal Friesian

Nieuws

Zilveren Zwepen voor Reusien en Liano

19/02/2018

De dressuurtitels werden op zaterdag en zondag verdeeld. Op zaterdag kwamen de deelnemers in de klassen B, L1 en L2 aan de start en op zondag stond de M1 tot en met ZZ-Licht op het programma. Sandra de Groot wist met Tys T. van Sessing (Bartele 472) het kampioenslint te bemachtigen in de klasse B.  Annemieke Wijbenga had zichzelf met Vedette PW (Tymon 456) al opgewarmd in de klasse B door derde te worden. Met Sybren PW (Beart 411, stbnaam Sybren fan de Tibsterwei) was ze in de L1 oppermachtig en behaalde het kampioenslint. Annemieke won tevens de Young Talent Award, voor de ruiter/amazone onder de 25 jaar met de hoogste gemiddelde score over de gehele competitie. De prachtige prijs is beschikbaar gesteld door Dressuurstal Esther Liano. Marrit Reusien veroverde in de L2 het kampioenschap met Rien fan de Brinkhof (Wied 409, stbnaam Rients). Het was ook Marrit Reusien die de eerste Zilveren Zweep kreeg overhandigd.


Uitreiking Young Talent award

Zondag werd begonnen met de klasse M1, waar Annette Verbeek met Hedwig fan Stjinnendaam (Dries 421) de hoogste score liet noteren en daarmee het kampioenschap op haar naam zette. In de M2 bleef Ingeborg Klooster met Izak fan d’ald Loop (Pier 448) iedereen voor en mocht als eerste opstellen. Marrit Reusien had met Jarn van de Brinkhof (Wikke 404, stbnaam Jarno R.) nog een ijzer in het vuur voor de tweede Zilveren Zweep, maar die ging aan haar neus voorbij. Ze kreeg wel het kampioenslint omgehangen in de Z1. De keurige proef van Ykje Baron met Jitze fan Bronny Friesians (Tsjalle 454, stbnaam Jitze fan ‘e Tsjerkebuorren) was in de klasse Z2 goed voor de overwinning.  Een erg blije Esther Liano kon op de rug van Stal Liano’s Doede (Lammert 260, stbnaam Doede fan Groot Malckenhorst) de tweede Zilveren Zweep in ontvangst nemen voor haar kampioensprestatie in de klasse ZZ-Licht.


Subtop
Op zaterdagavond stonden er enkele Subtop-rubrieken op het programma in Sonnega. Sabine van de Loenhorst bracht er Epke 474 (Beart 411) voor het eerst aan de start in de ZZ-Zwaar en wist de rubriek gelijk te winnen met 63,57%. Tweede werd Marja Dijkstra met Tingrid (Andries 415) met 60,36%. Wendy Okkema schreef de Prix St.Georges op haar naam met Stal Okkema’s Eos (Olgert 445, stbnaam Eos van de Hondshoeve) met 61,54%. Met 60,44% mocht Thea Dijkstra de tweede prijs in ontvangst nemen met Abe fan Bangazathe (Brandus 345). De winnaar in de Intermédiaire I was Bennie van Es met Dorian van Soma (Olgert 445) met 66,10%, voor Hennie Roffel met Horses2fly Walt 487 (Gjalt 426) met 63,46%. Melanie Mouthaan won de gecombineerde rubriek Intermédiaire II en Grand Prix met Wilke-C van de Wijdewormer (Fabe 348) met 59,62%. De kür op muziek op Lichte Tour-niveau werd gewonnen door Leonie Evink met Wylster 463 (Rindert 406) en in de Zware Tour door Karen Beijaard met Imke van de Miëde (Olof 315).

Tekst: Sanne Kooistra en Ellen Franke
Fotos: Karin Sevink en Ellen Franke