KFPS Royal Friesian

Nieuws

Eerste platformdag Kennis en Promotie Platform Fries Dressuurpaard

14/03/2018

Het Kennis en Promotie Platform Fries Dressuurpaard (K&PP) organiseert zaterdag 14 april van 10.00 uur tot 16.00 uur haar allereerste Platformdag.

De dag wordt gehouden in manege de Caprilli, Sonnegaweg 31a, 8478 HB te Sonnega

Met deze eerste Platformdag geeft het K&PP uitvoering aan één van haar doelstellingen ;het uitdragen van kennis rondom het trainen en wedstrijd rijden van het Friese Dressuurpaard.

Er zijn vier Grand Prix amazones (en juryleden) bereid gevonden om invulling te gaan geven aan een gevarieerd programma.

Grand Prix amazone en Grand Prix jurylid Marlon van Wissen zal middels een proefgerichte clinic een aantal combinaties tips gaan geven om hun proef nog beter te gaan rijden.

Grand Prix amazones en ervaringsdeskundigen Jenny Veenstra, Trea Mulder-Dolsma en Esther Liano zullen tijdens hun lessen ingaan op specifieke problemen rondom de training en het aanleren van oefeningen zoals o.a het rijden van galopwissels, lengtebuiging in de zijgangen en het op lengte rijden.

Zowel subtopcombinaties als basisruiters welke ambitie hebben om door te groeien naar subtopnivo zullen deze dag begeleid worden.

Kortom,een zeer interessante dag voor een ieder die dressuur rijdt met een Fries paard!

Meer informatie en de dagindeling wordt binnenkort geplaatst op de website www.platformfriesdressuurpaard.nl