KFPS Royal Friesian

Nieuws

Horsefood Dressuurtalent

19/03/2018

De voorselecties voor het Horsefood Dressuurtalent zijn achter de rug. Ook dit jaar kwamen er weer enkele Friese paarden aan de start van deze aanlegtest voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. De eerste voorselectie was op zaterdag 3 maart in Aalsmeer. Daar bezette Caroline Huisman een fraaie tweede plaats en ontving daarmee een uitnodiging voor de finale op 2 april in Berkel-Enschot. Met Tjerrie van Halfweg (Bikel 470 x Jakob 302) van fokker K.D. de Vrij, behaalde Caroline Huisman een score van 76,5% bij de vierjarige paarden.
Zaterdag 17 en zondag 18 maart was er een voorselectie in Berkel-Enschot, waar Suzanne Frijlink aan de start kwam met haar Pako van de Demro Stables (Tsjalle 454 x Fetse 349), gefokt door de Demro Stables. De combinatie eindigde met 71,6% op een twintigste plaats bij de vijfjarigen.
In Tolbert konden de deelnemers zich zondag 18 maart proberen te kwalificeren voor de finale. Dat lukte Jacob van der Heide met verrichtingshengst Tjeerd van Diphoorn (Alke 468 x Folkert 353) van Hendrik Eppinga en gefokt door de familie Ensing. Ze eindigden met 79% op een fraaie derde plaats bij de vierjarigen. Daniella Vermeij bezette met Rinze fan Oostenburg (Tsjalle 454 x Norbert 444), gefokt door A. de Hoek, met 76% de vierde plaats bij de vijfjarigen.


Fotobijschrift:
Jacob van der Heide met Tjeerd van Diphoorn (Alke 468 x Folkert 353), hier tijdens de Friesian Talent Cup.
Tekst en foto: Ellen Franke