KFPS Royal Friesian

Nieuws

Jetske van Diphoorn pakt tweemaal winst

25/03/2018

Jetske van Diphoorn pakt tweemaal winst
De eerste officiële KNHS aangespannen wedstrijd van 2017 werd op Indoor Tolbert gehouden. Tijdens de Reproplus tuigpaardenavond verzorgden de Friese Tuigpaarden een viertal rubrieken waarvan de merrie Jetske van Diphoorn (v. Norbert 444) met Maaike de Jong er twee won.
De combinatie begon in de limietklasse en kreeg daar zware concurrentie van de zeer tuigtypische Rinse P.J. (v. Thorben 466) met Udo de Haan aan de leidsels. Toch vond eenmansjury Harry de Jong het voorbeengebruik van de merrie wat expressiever. De tweede zege voor Maaike de Jong werd gehaald in de zadelrubriek. Hier was wederom een hele sterke kopgroep en was het opnieuw het expressieve wat voor Jetske van Diphoorn veel punten opleverde. De merrie bleef ook goed in balans en daarna haar concurrentie achter zich. De rubriek had een internationaal tintje met de deelname van de Amerikaanse Kelsey Baird die te gast was bij Pieter Wijbenga uit Oudwoude. De amazone die in haar thuisland ook saddlebred wedstrijd rijdt kon in Tolbert met Christiaan P.J. (v. Andries 415) ook uitstekend uit de voeten. “It’s amazing” zei ze enthousiast na afloop van haar wedstrijd die ze als tweede geplaatste eindigde. 
Zonder twijfel en ook met heel veel voorkeur van de jury pakte Feitse G.L. (v. Aan 416) met Leslie Agricola overtuigend de winst in de ereklasse. “Dit paard liep er echt uit, met een prachtige hoofd/hals houding en een heel sterk achterbeen wat mooi van achteren naar voren komt” zegt de jury. Jelle van der Kooi pakte hier met Vincent (v. Jasper 366) nipt voor Udo de Haan met Christiaan P.J. de tweede stek. Vincent wist echter in handen van Mechteld van der Kooi-Jonker de eerste positie te behalen in de damesklasse. In de overkamping reed ze niet mee….de jury liet haar staan en koos voor een  middengroep voor het overrijden. Vincent had in zijn eerste omloop al zo mooi constant gepresteerd, bleef in het totale beeld mooi rustig en was sterk in de beweging. In de overkamping pakte Nadia den Hollander nu een tweede plaats met Geert van de Noeste Hoeve (v. Maurits 437) nog voor Leslie Agricola met Feitse G.L.

 

Tekst & foto: Johanna Faber