KFPS Royal Friesian

Nieuws

Eise 489 debuteert met tweede prijs in Prix St.Georges

04/06/2018

Stamboekhengst Eise 489 (Maurits 437) maakte gisteren, zondag, zijn debuut in de Prix St.Georges met amazone Marsja Dijkman. En niet zomaar een debuut! De combinatie liet op de Subtop-wedstrijd in Harich een score van 62,13% noteren, goed voor een tweede prijs. ‘Sinds een jaar weer op wedstrijd geweest en maar gelijk in de Prix St.Georges begonnen. Wel een beetje met knikkende knietjes, maar ik ben super tevreden. Ondanks dat ik Eise 489 twee jaar niet heb gestart, trok hij er super fijn aan. Door zijn enthousiasme wat kleine foutjes, maar er is zoveel ruimte voor verbetering. Nu weer meer routine opbouwen’, aldus Marsja Dijkman.
Ook Lisanne Veenje debuteerde afgelopen weekend met Friesen Exklusiv Wirdmer (Beart 411, stbnaam Wirdmer fan ‘e Boppelannen) op Subtop-niveau. Zaterdag verschenen ze in de ZZ-Zwaar aan de start in Nieuwleusen. Dat leverde hen 64,50% en 61,21% en twee keer de tweede prijs op. ‘Wat een geweldig debuut, meer dan tevreden met dit resultaat. We vormen nog maar een maand een combinatie. Hier en daar moeten we nog iets op elkaar afstemmen, maar een geweldige start voor ons samen’, aldus Lisanne Veenje. Gisteren, zondag, stond de Subtop-wedstrijd in Erica op het programma. Daar pakte Lisanne met Wirdmer een eerste prijs met 64,71% en een tweede prijs met 64,07% mee in de ZZ-Zwaar.
Debby de Graaf kwam afgelopen vrijdag in Delft voor het eerst in actie in de ZZ-Zwaar met Silke Galloper (Brandus 345, stbnaam Silke v.d. Kraanmeer). Dat leverde hen een score van 62,29% op, goed voor de overwinning. ‘Waanzinnig cool! Na lange tijd weer gestart met Silke Galloper, meteen ons debuut in de ZZ-Zwaar en dan eerste met 62,29%. Niet te geloven hoe trots’, aldus Debby de Graaf. Met Gerrit Galloper (Leffert 306, stbnaam Hindrik) behaalde De Graaf in de Prix St.Georges een score van 60,81%. Melanie Mouthaan liet in de Grand Prix 65,63% noteren met Wilke-C van de Wijdewormer (Fabe 348).

Een week eerder vielen enkele Friese paarden in de prijzen op de Subtop-wedstrijd in Oosterwolde. Nathalie Vorenhout won zondag 27 mei de Intermédiaire I met 65,81% met Anna van de ‘Haffriehoeve’ (Rindert 406). Joyce Haaijer mocht de tweede prijs in ontvangst nemen in de Intermédiaire II met Horses2fly Tialda H. (Jasper 366). De combinatie scoorde echter net geen 60%. Derde in de Prix St.Georges werd Harmina Holwerda met Esther fan ‘e Sjongedyk (Loadewyk 431) met 62,87%. Ieke Baukje Anema liet 60,14% noteren in de ZZ-Zwaar met Stal Anema’s Gerbrich (Reinder 452, stbnaam Gerbrich fan Wifo).


Fotobijschrift:
Onder Marsja Dijkman debuteerde Eise 489 (Maurits 437) in Harich in de Prix St.Georges met een tweede prijs.
Foto: Mathilde van de Bijl

Tekst: Ellen Franke