KFPS Royal Friesian

Nieuws

Sybren Minkema wint zijn vijfde klavertje drie titel

25/06/2018

Op CH Dokkum werd het moeilijke klavertje drie kampioenschap verreden. Een vijftal deelnemers kon de strijd aangaan en deden het allemaal netjes. De ene was wel ietsje voorwaartser dan de ander maar het liep allemaal goed en de baan kon ook netjes verdeeld worden. Titelverdediger Feike Holtrop had zijn winnende trio van vorig jaar ook nu weer voor de sjees en liep een goede wedstrijd. Toch was het Sybren Minkema die met Chris fan Wylgster Pragt (v. Jisse 433), Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) en Sven B. (v. Wimer 461) net even fijner liep. De jury vond de compactheid van de combinatie van Minkema wat fraaier en daardoor kon hij zijn vijfde klavertje drie titel binnen halen en werd Feike Holtrop reservekampioen.
Sybren Minkema had ook met Nane 492 (v. Wimer 461) veel succes in de KFPS Nieuwelingencompetitie welke hij winnend afsloot. Nane 492 liep hierin heel mooi constant en ruim maar kwam Markus 491 (v. Maurits 437) ook af en toe sterk om de hoek kijken. Siert 499 (v. Dries 421) deed ook goede zaken in deze rubriek en wist een derde plaats te veroveren. 
In de limietklasse werd de eerste competitiewedstrijd van de Provincie Fryslân Prijs verreden en wist Xander (v. Haitse 425) het meest te imponeren met zijn steeds sterker wordende achterhand en een front wat voornaam was. Eise 489 (v. Maurits 437) sloot zijn eerste wedstrijd van dit seizoen winnende af in de ereklasse. Filou S.B. (v. Tjalf 443) blijft ook alsmaar winnen en kan in de damesklasse nog steeds de concurrentie achter zich houden. Tjalf 443 heeft ook in Hunk een zeer sterke nazaat. In handen van Demi van Nispen weet deze Hunk steeds opnieuw de Stal Wijbenga young riders competitie te domineren. Xander bleek ook onder het zadel de betere en Feike Holtrop sloot de dag winnend af met zijn tweespan, gevormd door Jasper fan ‘e Stjelpdyk (v. Norbert 444) en Hessel fan ‘e Stjelpdyk (v. Andries 415). 

Tekst en foto: Johanna Faber