KFPS Royal Friesian

Nieuws

Marc-Peter Spahn en Elias 494 met 70% eerste in Tolbert

26/06/2018

‘Een droompaard’, luidt de reactie van Marc-Peter Spahn na de prachtige score van 70% die hij samen met Elias 494 (Jorn 430) in de Intermédiare II behaalde tijdens het concours in Tolbert op zondag 24 juni. ‘Ooit gaan ze de wereld veroveren’, reageert een fan van Elias en Marc-Peter.
Deze subtopwedstrijd was voor de Friese paarden eentje om te onthouden. Ook Lisanne Veenje kon een vervolg geven aan haar lijst met inmiddels prachtige resultaten met Friesen Exklusiv Wirdmer (Beart 411), oftewel Wirdmer fan 'e Boppelannen. Met een tweede en vierde plaats liep ze zich net niet in de prijzen, maar wel in de kijker. Net daarachter kwam Leonie Evink die met Filou S.B. (Tjalf 443) in de Prix St. Georges beloftevolle scores liet noteren. Leonie bracht ook Wylster 463 (Rindert 406) in de dressuurring en in een sterk bezet deelnemersveld eindigde ze op een vijfde plaats bij de Intermédiare I. Ook Janet Yntema en Sybrich fan 'e Koai (Jilles 301) verdient vermelding: ze wist een sterk en stabiel optreden om te zetten naar een hele mooie notering van 60,357% in de ZZ-Zwaar. 

In Waverveen op donderdag 21 juni was het stormachtig weer. Dat weerhield Ninja van de Eijk er niet van om sterk te presteren. Met Brant van de Paters (Gjalt 426) wist ze met een score van 64,14% een prachtige derde plaats in de ZZ-Zwaar te noteren. Met Wytske S. (Fabe 348) sloot Ninja de cijferreeks af met 60,86%. ‘Van mij mag het iedere wedstrijd stormen’, zo reageerde Ninja na de wedstrijd. 

Tekst: Alice Booij
Foto: Nabeleving