KFPS Royal Friesian

Nieuws

Menne 496-zus hoogste finaliste bij Pavo Fryso merries

13/09/2018

De 5-jarige Setske fan Oostenburg was donderdagavond de merrie met de hoogste score tijdens de halve finales van de Pavo Fryso bokaal in het Fries Congres- en Paardencentrum in Drachten. Ze behaalde met Ingeborg Klooster maar liefst 81 punten, mede dankzij een 9 voor haar uitstekende draf. Een merrie die niet alleen qua beweging, maar ook door haar 'looks' een toonbeeld is voor een modern Fries sportpaard. Kroonmerrie Setske is een Tsjalle 454-dochter uit dezelfde moeder als de goedgekeurde Menne 496. Ze eindigde bij de 5&6-jarige merries voor halfzus Maartje fan Bangazathe Ster Sport met Thea Dijkstra en Marije Helena L. met Milou Faber. Marije Helena is een Kroonmerrie van Dries 421 uit dezelfde moeder als de binnenkort naar Zweden vertrekkende stamboekhengst Tymon 456.

Bij de vierjarige merries was de hoogste score voor Vajen T. Horsea met Isabelle Vromans. Deze veulenboekmerrie van Tymon 456 behaalde een mooie score van 78 punten. Tweede werd Stermerrie Tika fan Rijck's Pleats (Wimer 461) met Adrianne Wigmans. Veere fan Wylgster Pragt werd met Leonie Evink derde. Veere is een dochter van Wybren 464 uit de familie van stammoeder Lutske M. Model Pref*5 Prest, waaruit het ene naar het andere succesvolle sportpaard naar voren komt.

Tijdens de finale zullen de drie finalisten uit beide klassen vrijdagmiddag (vanaf 12.00) gereden worden door jurylid Jean René Luimes. De halve finale van de hengsten gaat vanmiddag om 14.00 van start.

De uitslagen van woensdag zijn hier te downloaden

 

Op de foto van Ingrid Truijens is Setske fan Oostenburg afgebeeld tijdens de Friesian Talent Cup