KFPS Royal Friesian

Nieuws

Eise 489 haalt nog een titel binnen

27/09/2018

Het tuigseizoen was voor Eise 489 (v. Maurits 437) van stal Chardon uit Jorwert al succesvol met de kampioenstitel bij de KFPS stamboekhengsten voor de sjees en het reservekampioenschap in de ereklasse, maar rijder Jelmer Chardon deed nog een ander uitstapje. Hij deed op het stratenconcours in Workum ook mee met Eise 489 in het kampioenschap tuigen onder het zadel. Aldaar liet Eise 489 zich op de straat opperbest zien waarbij zijn atletisch vermogen van hoog niveau was. In deze wedstrijd kwam er echter wel hele sterke concurrentie en bleek ook Hunk (v. Tjalf 443) met Demi van Nispen uit Aalsmeer een voorkeursstem bij het juryduo te hebben waardoor de arbiter geraadpleegd moest worden. Deze koos voor de iets betere felheid van Eise 489!


Ook alleskunner Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) met Jolanda Schreuder zegevierde op het stratenconcours. De hengst eindigde bovenaan in het klassement van de Provincie Fryslân Prijs in de limietklasse. Hoewel de dagzege nog voor Xander (v. Haitse 425) met Jelle van der Kooi was, bleek Mario fan Bokkum voldoende voorsprong opgebouwd te hebben voor winst. 
De ereklasse werd ook door Eise 489 gewonnen terwijl de damesklasse uitmondde in winst voor Egberdina’s Lodewijk (v. Maurus 441) met Susan Bouwman. Een zilveren zweep werd vergeven in de tweespanrubriek waarin het uiteindelijk Het Swarte Paert Romke SvH (v. Alke 468) en Rinse P.J. (v. Thorben 466) waren met rijder Udo de Haan die over het mooiste geheel als span beschikten en de zilveren zweep mee naar huis mochten nemen. 

Tekst en foto’s: Johanna Faber