KFPS Royal Friesian

Alleen leden van het KFPS en Royal Friesian Friends kunnen zich inschrijven voor de cursussen Beoordelen en Workshops.

 

KFPS is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe opzet voor de cursus Beoordelen met een geheel nieuw boek met nog betere foto's en tekeningen. Het gaan in ieder geval 3 gezamelijke theorieavonden worden waarna we opsplitsen in kleinere groepen voor nog 10 avonden praktijklessen. Aanvangstijd van 19.30 - 22.00 uur; vaak zijn dit de dinsdag of woensdagavonden. De theorie zal plaats vinden op een donderdagavond. Meer informatie volgt in de Phryso van januari 2020.

 

In de cursus Beoordelen krijgt u te maken met alle aspecten van het beoordelen van Friese paarden, gerelateerd aan het fokdoel zoals dat gesteld is door de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden Stamboek.

De cursus laat u kennis maken met alle aspecten van het beoordelen zoals: rassenleer, bouw van het gezonde paard, beenstanden, beengebreken, bewegingsmechanisme, systematisch beoordelen enz.d.m.v. van een nieuw cursusboek met veel foto’s en tekeningen. Ook komt natuurlijk het op tal zetten en het geven van premies aan de orde.

 

De 1e les zal eind januari zijn.

 

Leden van Jong KFPS krijgen 15% korting op de cursusprijs; voor meer informatie over Jong KFPS zie https://www.kfps.nl/HetKFPS/Devereniging/JongKFPS.aspx

 

Voor vragen en opgave kunt u contact opnemen met Annet Wouda; annetwouda@kfps.nl

(werkzaam op maandag en donderdag).