KFPS Royal Friesian

Alleen leden van het KFPS en Royal Friesian Friends kunnen zich inschrijven voor de cursussen Beoordelen en Workshops.

 

Cursus Beoordelen I
De cursus Beoordelen I bestaat uit een twaalftal lesavonden van ongeveer 2,5 uur, waarin u te maken krijgt met alle aspecten van het beoordelen van Friese paarden, gerelateerd aan het fokdoel zoals dat gesteld is door de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden Stamboek.

Beoordelen I laat u kennis maken met alle aspecten van het beoordelen zoals: rassenleer, bouw van het gezonde paard, leeftijdschatten, afwijkingen van de beenstanden, beengebreken, bewegingsmechanisme, systematisch beoordelen enz.d.m.v. van een nieuw cursusboek met veel foto’s en tekeningen.

De eerste les is meestal kennismaking, het uitdelen van de cursusboeken en een begin van de theorie. De andere avonden zullen theorie en praktijk worden gecombineerd. De lessen worden dan meestal ook op diverse locaties gehouden.

 

Cursus Beoordelen II
Beoordelen II is een cursus die volledig op de praktijk gericht is en zal in 8 avonden worden afgerond inclusief een examen. Tijdens deze cursus gaan we paarden beoordelen zoals we ook al in Beoordelen I hebben gedaan maar nu gaan we ze ook cijfers en premies’s geven. Ook gaan we een aantal paarden lineair scoren. Een interessante aanvulling op Beoordelen I dus.

Wanneer u een cursus Beoordelen I of II wilt doen maar de geschikte regio staat er niet bij, dan kunt u contact opnemen met Annet Wouda van het KFPS.

We schrijven ook op verzoek cursussen Beoordelen I en II uit als u een groep van minimaal 12 cursisten en een goede locatie (met kantine, binnenbak en voldoende Friese paarden) heeft. Aanvang afhankelijk van beschikbare cursusleiders.

 

Tarieven Beoordelen I en II https://www.kfps.nl/HetKFPS/Devereniging/Tarieven.aspx

Leden van Jong KFPS krijgen 15% korting op de cursusprijs; voor meer informatie over Jong KFPS zie https://www.kfps.nl/HetKFPS/Devereniging/JongKFPS.aspx

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annet Wouda; annetwouda@kfps.nl

(werkzaam op maandag en donderdag).

Zoeken

2 item(s)
CursustypeRegioStartdatumAanvangStart locatieAdresPostcodePlaats 
Cursus Beoordelen INoorden / Friesland 16 okt 2019 - Volgt tztVolgt tztVolgt tztOmgeving Drachten Heerenveen Inschrijven
Education week 2019  15 jul 2019 - Friesian Congres Center DrachtenOprijlaan 39205 BZDrachten


2 item(s)
 • Cursus Beoordelen I Regio Friesland

  Cursus Beoordelen I
  16 okt 2019 29 jan 2020
  Volgt tzt
  Volgt tzt
  Volgt tzt
  Omgeving Drachten Heerenveen
  NETHERLANDS
 • Education week July 2019

  Education week 2019
  15 jul 2019 19 jul 2019
  Friesian Congres Center Drachten
  Oprijlaan 3
  9205 BZ
  Drachten
  NETHERLANDS