KFPS Royal Friesian

Horses2Fly KFPS sportcompetitie

Deze competitie is een samenwerkingsverband tussen de vroegere Outdoor Mencompetitie en de KFPS indoor competitie. Sinds 2018 is ook de discipline tuigen voor 4,5 en 6 jarige paarden en Young Riders aan deze competitie toegevoegd. De indoor finale vindt plaats in Sonnega waar gestreden word voor de kampioenschappen en bijbehorende trofee├źn. Voor de dressuurruiters de Zilveren Zweep en de Young Talent Award en voor de menners de Tinnen Menner. De finale van de tuigrubrieken wordt in 2019 verreden tijdens de KFPS hengstenkeuring in het WTC Expo in januari. De tuigers strijden voor it Stiennen Hynder en de Stijlprijs. 

 

De outdoor finale voor de menners werd afgelopen seizoen verreden op het terrein van de HJC Manege in Tolbert. De algemeen kampioen neemt dan het Bronzen Beeld in ontvangst.  

Wat begonnen is als een kleine competitie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk iets. Het is mooi om te zien dat er ook elk jaar weer nieuwe deelnemers zich aanmelden voor deze competitie en dat er in het hele land wedstrijden worden georganiseerd door lokale verenigingen of fokverenigingen zodat er een uitgebreide wedstrijd structuur ontstaan is. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kfpssport.nl of op onze facebooksite


Klik hier voor de complete kalender 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
123movies